6 1

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση έγινε την περασμένη Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, σε μαθητές του 6ου Γυμνασίου, από δύο εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η ενημέρωση ήταν στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μαθαίνω για τα δάση του τόπου μου, για καλή υγεία και ευημερία» που υλοποιείται τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας. Οι πυροσβέστες αναφέρθηκαν στην αρχή στις αιτίες που οδηγούν σε εκδήλωση πυρκαγιάς στο αστικό ,αλλά και στο δασικό περιβάλλον, και στους τρόπους διαφυγής και πυρόσβεσης που πρέπει να εφαρμόζονται σε αυτές τις καταστάσεις. Επέστησαν την προσοχή των παιδιών στην επικινδυνότητα της φωτιάς και στην γρήγορη εξάπλωσή της, τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση η φωτιά δεν είναι παιχνίδι! Στη συνέχεια μίλησαν και για τα φαινόμενα της πλημμύρας και του σεισμού ( αντίδραση, προφύλαξη ), όπως και για τον απεγκλωβισμό από όχημα σε τροχαία ατυχήματα.
Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους μαθητές μας η ενημέρωση για το επάγγελμα του πυροσβέστη, καθώς και η επίδειξη των στολών που φορούν την ώρα της εργασίας τους.
Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την τόσο παραστατική και κατατοπιστική παρουσίαση , που κίνησε το ενδιαφέρον των μαθητών και τους ενημέρωσε για θέματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή με ένα πολύ ζωντανό τρόπο.

 

Loading

Αφήστε σχόλιο