Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Γ. Παπαφωτίου. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η γνωριμία των γονέων και κηδεμόνων με τον χώρο του σχολείου και η ενημέρωσή τους για θέματα σχετικά με τη φυσιογνωμία και λειτουργία του σχολείου. Μετά τον αρχικό χαιρετισμό της εκδήλωσης από τον κ. Παπαφωτίου, τον λόγο πήρε η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας, κ. Βαΐα Αγγέλη, η οποία αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της εφηβικής ψυχολογίας και στις δυσκολίες που παρουσιάζει αυτή η χρονική περίοδος για τους μαθητές ( μετάβαση από τη μία βαθμίδα σε άλλη, συνέπειες πανδημίας, κίνδυνοι ψηφιακών μέσων κ.ά.). Τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η επικοινωνία και η καλή συνεργασία μεταξύ σχολείου και οικογένειας και την ανάγκη να υπάρχει διάλογος με τα παιδιά, αλλά και οριοθέτηση της συμπεριφοράς τους.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Γυμνασίου, κ. Γεώργιος Παπαφωτίου, παρουσίασε στους γονείς το σχολείο και τον Σύλλογο Διδασκόντων, τους εκπαιδευτικούς γενικής αλλά και ειδικής αγωγής, καθώς και τους Συμβούλους που είναι υπεύθυνοι για την καλή ψυχική υγεία και την πρόληψη/αντιμετώπιση της παραπτωματικής συμπεριφοράς των μαθητών μας (Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός). Αναφέρθηκε στη δομή και στο πρόγραμμα σπουδών του Γυμνασίου, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, ώστε η διαδικασία να είναι ομαλή και να συμβάλει στην κοινωνικοποίησή τους. Ιδιαίτερα στάθηκε στη στήριξη που πρέπει να παρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους , χωρίς την πίεση για υψηλές επιδόσεις, που δημιουργεί καταστάσεις άγχους στα παιδιά.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση , που είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους γονείς και έδωσε σε όλους δύναμη για τη συνέχεια του έργου μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Γ. Παπαφωτίου

Loading

Αφήστε σχόλιο