εγχρωμο σχεδιο

Με πολύ κέφι και καλή διάθεση, με έναν υπέροχο καιρό, γιορτάστηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιό μας. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο στον σχολικό αθλητισμό και όλα τα σχολεία της χώρας διεξάγουν ενδοσχολικές αθλητικές ή και άλλες δραστηριότητες, ώστε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
Φέτος, το κοινό σύνθημα ήταν «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής . Αφού διαβάστηκε από μαθητές μια ομιλία σχετική με την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, τα παιδιά έτρεξαν τον «Δρόμο Υγείας» γύρω από το σχολείο, ενώ στη συνέχεια μαθητές μας – αθλητές σε συλλόγους της Κατερίνης- παρουσίασαν τα αθλήματα με τα οποία ασχολούνται. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες(τζούντο, καράτε, ταεκβοντο, παγκράτιο, ελληνορωμαϊκή πάλη), και μάλιστα έδειξαν στους συμμαθητές τους κινήσεις αυτοάμυνας.
Στη συνέχεια, έκαναν επίδειξη και διδασκαλία παραδοσιακών παιχνιδιών που τείνουν πλέον να χαθούν ( τζαμί, λαστιχάκι, καμάρα/σχοινάκι, τρίλιζα, μήλα), αλλά και χορών, παραδοσιακών από την Ελλάδα και άλλες χώρες(Καλαματιανός Νάξου, Τασιά, Ποντιακός) και μοντέρνων, τους οποίους χόρεψαν μαθητές και καθηγητές μαζί. Παράλληλα, πολλά παιδιά ζωγράφισαν αφίσες σχετικές με τον αθλητισμό, τις οποίες αναρτήσαμε στους χώρους του σχολείου.
Οι μαθητές μας έπαιξαν, αθλήθηκαν, διασκέδασαν, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στη γιορτή αυτή του αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την προσπάθειά τους, το ομαδικό και φίλαθλο πνεύμα που επέδειξαν, καθώς και στους υπεύθυνους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, κ. Ευαγγελία Ρουκά και κ. Ηλία Αναγνώστου, για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Loading

Αφήστε σχόλιο